Igazán minimális hozzávaló és idő ráfordításával hihetetlenül fel lehet dobni - az amúgy is finom – párolt sárgarépát. A glasszírozás során a zöldséget vagy húst bevonattal fényezik, zöldség esetében ez mézből vagy cukorból készült karamell, olvasztott vaj, illetve húsnál besűrített pecsenyelé. Méltatlanul elfeledett/mellőzött technológia, pedig semmilyen különleges alapanyagot vagy eszközt nem kíván, és bonyolult lépésekre vagy különösebb ügyességre sincs szükség.
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa, legjobb a bébirépa
- 4-5 dkg vaj
- 1,5-2 teáskanál cukor
- friss kakukkfű
A sárgarépát megtisztítom, a bébirépát nem szükséges felvágni, ha ’rendes’ répát használok, akkor 3-4 mm vastag karikákra vágom. Egy fazékban vizet forralok, beledobok egy kevés friss kakukkfüvet, és a répát 3 percig előfőzöm, majd leszűröm. Egy serpenyőbe (célszerű teflont használni) teszem a répát, a vajat és a cukrot, és gyakori keverés mellett addig pirítom, amíg a sárgarépát mindenhol egyenletes karamelles máz vonja be. Azonnal tálalom (nem szükséges megsózni vagy megborsozni, így magában tökéletes).
Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése